terça-feira, 12 de junho de 2007

Un polonés en ensenya a veura Catalunya

Jerzy Eligiusz Wielunski (historiador i escriptor)
Val la pena llegir la revista "Llengua Nacional" - no 58, primer trimestre del 2007, any XVII
Senyors, o fem la Catalunya lliure o be, si esperem permis de Madrid, no serem mai nosaltres mateixos. I, tan si us o creieu com no, nomes depen de nosaltres.Em d'escoltar de boca dun polones ço que els nostres dirigents haurein de estar veient i posant-hi cura?
Diu ell entre altres coses; "és una paradoxa absurda que tots els ciutadans d'un estat efetivament multinacional tinguin les mateixes lleis, cosa que vol dir que desnacionalitzats i desnacinalitzadors estan sota la mateixa situació legal"....i continua "La realitat és que en una situació de bilingüisme com hi ha a Catalunya, l'extinció del català per un mitja pacific és ja un fet".
Mentre ens disposem a demanar al govern espanyol el que podem o no fer, com volem tenir independencia i sentirnos un poble? Dexeran o no que ens diguem "una Nació"? Aixo no depen dells depen de nosaltres volger o no ser-ho.
Em de ser nosaltres! em de viure com a Catalans! Ja ni ha prou de no tenir personalitat. Fora de Catalunya som -o volgem o no - un apendix de l'Espanya oficial. Som o no som una Nacio? Gent, aixo depen de nosaltres. No podem pas esperar que els altres o decideixin. Visca Catalunya Lliure!

Nenhum comentário: